Acte necesare pentru a deveni Prosumator

Acte necesare pentru a deveni Prosumator

Acte necesare pentru a deveni Prosumator

Odată cu apariția surselor de energie prietenoase cu mediul, cum sunt și sistemele fotovoltaice, a apărut noțiunea de Prosumator. Instalarea unui sistem fotovoltaic pentru producerea energiei necesare locuinței tale nu ajută doar mediul înconjurător, ci îți dă șansa de a da mai departe surplusul de energie. Astfel, Prosumatorii sunt utilizatorii de energie electrică care nu doar consumă, dar produc și furnizează energie. Există o serie de informații despre care trebuie să afli precum actele necesare pentru Prosumatori și prețul plătit de furnizori către Prosumatori.

Acte pentru Prosumatori

Sursele de energie electrică regenerabilă cum sunt sistemele fotovoltaice de cel mult 100 kW pot produce un surplus de energie. Acest surplus poate fi vândut mai departe către furnizorii de energie pe baza unui contract de vânzare – cumpărare. Mai mult, ai nevoie de certificarea calității de Prosumator care se poate obține prin transmiterea următoarelor documente:

  • Informații despre echipamentele de măsurare precum serie și tip contor.
  • Declarație pe proprie răspundere

Odată obținut acest certificat, poți începe vânzarea surplusului de energie electrică. Trebuie să ții cont de faptul că poți vinde energia doar către furnizorul cu care ai deja contract pentru energia consumată. Ai nevoie de un sistem fotovoltaic pentru casa ta? Poți consulta gama noastră de produse. Acum că ai informații și despre actele necesare pentru Prosumatori, ești cu un pas mai aproape de a deveni un consumator responsabil de energie.

 

Care este prețul actual plătit de furnizor către Prosumator?

Cât despre preț și facturare, prețul mediu pe piața energiei pentru energia pe care Prosumatorii o vând este de la 196,56 lei/ MWh, în funcție de furnizorul tău. Astfel, suma pentru energia vândută este înregistrată cu minus pe factura ta de energie de la furnizor. 

Consumă energie electrică responsabil! Acum poți deveni Prosumator și îți poți întreba furnizorul despre ultimele reglementări. Cu ajutorul informațiilor de mai sus despre actele pentru Prosumatori și prețul estimativ pentru surplusul de energie, ești cu un pas mai aproape de a avea o locuință „verde”, prietenoasă cu mediul!  

Magazinul de Energie îți pune la dispoziție sisteme fotovoltaice care urmează îndeaproape normele în vigoare. De asemenea, te ajutăm cu dosarul de Prosumator și demersurile necesare.