ElectricUp

Programul ElectricUP 2024

Dezvoltă-ți afacerea într-un mod ecologic și eficient cu ajutorul Programului Electric Up! În curând, va începe apelul pentru a doua ediție a acestui program dedicat microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din România. Profită acum de oportunitatea de a obține o finanțare nerambursabilă de până la 150.000 de euro. Fondurile pot fi folosite pentru achiziția și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, a unui sistem de stocare a energiei, sau a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice cu o putere de minim 22 kW. Nu rata această șansă de a face tranziția către energie verde și sustenabilă!

https://energie.gov.ro/electricup
Cofinanțare
Cofinanțare
Programul prevede o cofinanțare de 25% din partea beneficiarului.
Beneficiari eligibili
Beneficiari eligibili
Microîntreprinderi, întreprinderi mici/mijlocii și toți operatorii economici din domeniul HORECA (indiferent de forma de organizare)
Valoare nerambursabilă
Valoare nerambursabilă
150.000 de euro fonduri nerambursabile pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, a unui sistem de stocare și a unei stații de reîncărcare cu minim 2 puncte de încărcare.

Despre Electric Up

Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a inițiat un program de sprijin acordat IMM-urilor și companiilor din domeniul HORECA.

Aceste companii pot accesa o finanțare nerambursabilă de până la 150.000 de euro, pentru achiziția și instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice și a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice cu o putere de 22 kW.

Criterii eligibilitate solicitant:

▶️ sunt IMM sau operatori economici din domeniul HORECA 

▶️ prezintă o analiză energetică privind consumul, elaborată de către un auditor energetic sau manager energetic acreditat de către ME;

▶️ are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, contribuțiilor și amenzilor către bugetul de stat, bugetele locale la momentul depunerii cererii de finanțare;

▶️ are calitatea de proprietar sau administrator, concesionar, locatar sau comodatar cu drept de superficie pentru imobilul pe care se implementează proiectul.

 

Cheltuieli eligibile:

▶️ cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maximum 150 kWp;

▶️ cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22kW;

▶️  cheltuieli cu achiziția sistemului de stocare a energiei produse, având o capacitate de stocare de minimum 30% din valoarea energiei produse de sistemul de panouri fotovoltaice;

▶️ 30% din valoarea cheltuielilor cu achiziția unui sistem alternativ de încălzire-răcire;

▶️ cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare (maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului);

▶️ cheltuielile cu lucrări de montaj și punere în funcțiune a sistemului de panouri, a sistemului de stocare și a sistemului alternativ de încălzire/răcire (maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului);

▶️ cheltuieli de consultanță și management de proiect (maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului).

 

❌ Cheltuielile aferente branșamentului la rețeaua de energie electrică nu sunt eligibile pentru finanțarea din program.

Înscrie-te