Sistem fotovoltaic OFF-GRID complet

Sistem fotovoltaic OFF-GRID complet

Sistem fotovoltaic OFF-GRID complet

Energia verde produsă prin sisteme fotovoltaice off-grid este o sursă regenerabilă și inepuizabilă. Tendința de a folosi energie verde din surse naturale este în continuă creștere. Există o mulțime de beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru consumatori. Conform studiilor, Pământul primește de la Soare o cantitate de energie ce poate acoperi nevoia totală de energie a planetei pe perioadă de un an. Astfel, putem profita de acest lucru într-un sens bun, benefic nouă și planetei. De-a lungul anilor, au fost dezvoltate mai multe tipuri de sisteme fotovoltaice, printre care și modelul off-grid, esențial acolo unde nu este posibilă racordarea la o rețea de energie.

Află mai multe despre sisteme fotovoltaice off-grid

Numite și sisteme fotovoltaice independente, cele off-grid nu sunt conectate la o sursă de energie auxiliară. Sunt o alegere perfectă pentru zonele mai izolate, ce nu beneficiază de rețeaua de energie electrică. Deoarece sunt independente, aceste sisteme off-grid au nevoie de un număr mai mare de baterii de stocare a energiei solare. Chiar dacă sunt și zile când Soarele nu strălucește la fel de puternic, bateriile speciale stochează surplusul de energie din zilele însorite și îl folosește când este nevoie.  

Poți alege și tu sistemele fotovoltaice off-grid  pentru:

  • Ferme, cabane, stâne sau pensiuni în zone unde nu există rețea de energie electrică
  • Construcții montane izolate 
  • Rulote sau bărci

Astfel, vei deveni propriul tău furnizor de energie electrică și vei obține independența energetică. 

Ar trebui să știi că odată instalat, sistemul fotovoltaic off-grid va crește valoarea proprietății tale. Mai mult, fiind propriul tău producător de energie, nu ești afectat de scumpirile periodice ale energiei electrice. Sistemul poate fi ușor montat fie pe acoperiș, fie la sol și poate fi conectat la un generator complementar ce ajută la încărcarea bateriilor solare în zilele înnorate (în special iarna). Astfel, nu vei rămâne fără energie electrică pentru consumatori. 

Sistemele fotovoltaice off-grid sunt o alternativă ecologică la energia electrică. Respectă legislația și normele impuse și te ajută să devii independent din punct de vedere energetic. Magazinul de Energie îți stă la dispoziție cu informații importante despre sisteme fotovoltaice și Prosumatori.